Suport Tercer Sector i l’Ajuntament de Montornès hem inaugurat el nou servei d’assessorament per a associacions i fundacions de la població vallesana. Amb aquest, ja són 11 els serveis que gestiona Suport Tercer Sector en col·laboració amb institucions públiques per ajudar a millorar la gestió de les entitats.

A banda del servei d’assessorament de Montornès del Vallès, l’equip d’experts i expertes de Suport Tercer Sector també col·labora amb el servei d’assessorament i acompanyament de la ciutat de Barcelona (Torre Jussana), el de Madrid, el Prat de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Esplugues de Llobregat, Viladecans i, properament, Terrassa. A més, gestiona el servei d’assessorament jurídic i econòmic de Xarxanet, de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) de la Generalitat. A banda, Suport Tercer Sector també té acords amb municipis com Sant Boi de Llobregat per encarregar-se de tramitar els certificats digitals de les entitats de la ciutat. 

Objectiu: millorar la gestió de les entitats

Com la resta de serveis d’assessoraments mencionats, el de Montornès també és gratuït i individualitzat. El nostre equip d’assessors i assessores ja ha començat a resoldre dubtes i a donar suport de gestió a les organitzacions sense ànim de lucre de Montornès de Vallès. En total, el municipi acull una vuitantena d’entitats.

El tipus de consultes que rep Suport Tercer Sector a través de l’Ajuntament pot tenir relació amb qualsevol àrea de la gestió d’una entitat:

  • Jurídica (tràmits registrals, estatuts, contractes civils i mercantils, certificats, gestió d’assegurances….).
  • Econòmica (comptabilitat, obligacions econòmiques, tresoreria…).
  • Gestió de persones ( voluntariat i personal contractat).
  • Gestió tributaria i fiscalitat ( IVA, IS, 347, lloguers, exempcions, certificat digital…).
  • Transformació digital ( eines per teletreballar, seguretat de dades, programa de gestió per entitats, equipament informàtic…).
  • Comunicació ( notes de premsa, comunicats, pla de comunicació, campanyes difusió…).
  • Formació (formació de l’entitat, formació al voluntariat…).

Per demanar un assessorament només cal enviar un correu a participacio@montornes.cat i explicar el tipus de consulta o temàtica que es vol tractar en l’assessorament. També es pot contactar trucant a l’Ajuntament de Montornès 93 572 11 70 demanant pel departament de participació ciutadana.

En un termini màxim de 72 hores, la persona usuària rebrà una resposta, que es farà efectiva per telèfon o per mail. L’horari d’atenció al públic del servei és de 9 a 18 h de dilluns a dijous i divendres de 9 a 15 h.

Dona resposta a una necessitat

La iniciativa l’ha impulsat el consistori i ha comptat amb la col·laboració de Suport Tercer Sector. A més, el servei d’assessorament de Montornès es dirigeix a tot tipus d’entitat, sigui quin sigui el seu àmbit d’actuació: serveis socials, sanitaris, atenció i suport a famílies, lleure, cultura, esport, cooperació, voluntariat internacional, defensa del medi ambient, gent gran, igualtat de gènere i respecte per la identitat i l’orientació sexual, joventut, millora de les condicions socioeconòmiques i cohesió social, activitats comunitàries i veïnals, moviments ateneistes i protecció dels animals.

Per tant, si formes part d’una entitat o d’algun ajuntament amb voluntat d’oferir un servei d’assessorament especialitzat a les entitats del municipi, no dubtis a contactar-nos a través d’aquest formulari online.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai