La data límit per adherir-se al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana s’allarga a causa del coronavirus. El període per inscriure’s-hi o per renovar l’adhesió al Cens normalment comença l’1 de gener i acaba el 30 d’abril. Aquest any, però, els terminis queden suspesos fins que finalitzi l’estat d’alarma. Per tant, les entitats que vulguin unir-s’hi o vulguin fer la renovació anual, poden fer el tràmit més enllà del 30 d’abril. Sabeu que entre els avantatges de formar part del Cens hi ha la deducció fiscal a l’IRPF?

Qui s’hi pot inscriure?

El Cens d’entitats de foment de la llengua catalana agrupa fundacions i associacions que duen a terme activitats per fomentar la llengua catalana dins del seu àmbit d’actuació. El Cens es va crear el 2002 i cada any ha anat creixent. L’any passat, el Cens comptava amb un total de 242 associacions i fundacions.

Poden formar part del Cens les entitats sense ànim de lucre, organitzacions sindicals i empresarials, col·legis professionals i altres corporacions de dret públic que tenen prevista expressament en els seus estatuts la finalitat de foment de la llengua catalana o les que duen a terme activitats per impulsar-ne l’ús.

Actualitza els estatuts

La teva associació o fundació promou el català però no ho feu constar als estatuts? Des de l’àrea jurídica de Suport Tercer Sector ajudem les entitats a confeccionar i modificar estatuts. Si vols que t’assessorem a l’hora d’actualitzar els documents, contacta’ns.

Deduccions fiscals

Ara que ens trobem en plena campanya de la declaració de la renda, és interessant tenir en compte que les entitats que formen part del Cens es beneficien de deduccions fiscals en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Concretament, tal com informa l’Agència Tributària, l’import de la deducció serà del 15 per 100 de les quantitats donades, sense que pugui superar el 10 per 100 de la quota íntegra autonòmica.

Com m’inscric o em renovo al Cens?

La inscripció s’ha de fer telemàticament a través d’aquesta web. Cal emplenar un formulari i signar-lo amb un certificat digital admès per tramitar en línia. Aquest tràmit no comporta taxes associades. S’ha de tenir en compte que la renovació al cens s’ha de fer cada any.

Per a qualsevol dubte sobre el Cens, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.

 

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai