Suport Tercer Sector en col·laboració amb la Federació Catalana de l’Esplai, durant el gener i març, estem fent formacions a esplais sobre l’àmbit d’igualtat de gènere i diversitat, laboral, jurídic i econòmic.

L’objectiu de les formacions és empoderar els esplais i que les persones responsables tinguin coneixements transversals per gestionar amb més autonomia les seves organitzacions.

Taller laboral i d’igualtat de gènere i diversitat

La responsable del departament d’igualtat de gènere i diversitat de Suport Tercer Sector, Sara Jiménez, va impartir una formació sobre qüestions bàsiques que han de tenir present els esplais tant en temes laborals com en igualtat de gènere.

Pel que fa a l’àmbit laboral, va explicar què ha de contenir un contracte, la normativa que regeix el voluntariat, el protocol de desconexió digital i els models laborals que s’han de presentar a l’Agència Tributària, entre altres temes.

Finalment, en relació amb la igualtat de gènere i diversitat, va aprofundir sobre quins esplais havien de tenir pla d’igualtat i protocol contra l’assetjament sexual i com s’ha de fer el registre retributiu.

Taller jurídic

Montse Agudo, la nostra responsable del departament jurídic i de projectes, va explicar les principals obligacions que ha de complir l’entitat a través de la seva junta, tant pel que fa al funcionament intern de l’organització com aquelles altres normatives que també els afecten (gestió del voluntariat, protecció de dades personals, assegurances, el certificat digital, etc.).

Tallers econòmics

Finalment, la responsable del departament econòmic de Suport Tercer Sector, Dolors Martínez, està al càrrec de les formacions en l’àmbit econòmic. Les formacions estan dividides en cinc sessions que l’última serà el 15 de març.

Amb aquestes sessions es pretén que els esplais coneguin les principals obligacions fiscals que tenen, què cal saber sobre les auditories econòmiques o l’elaboració de pressupostos i balanços, entre d’altres.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai