Per donar suport a les entitats no lucratives en un moment tan delicat com l’actual, Suport Tercer Sector ha tramitat en només tres setmanes un total de 64 ERTO de manera gratuïta per a diverses associacions, fundacions i cooperatives no lucratives de Catalunya.

La decisió de no cobrar la gestió i tramitació dels ERTO a les entitats que ja rebien serveis laborals de Suport Tercer Sector l’hem pres davant les dificultats que pateixen actualment moltes entitats i amb l’objectiu d’ajudar el sector a recuperar-se de la crisi derivada del covid-19.

Esforç extra per evitar acomiadaments

Amb aquesta iniciativa estem ajudant a evitar acomiadaments per part de les associacions i fundacions i a mantenir en la mesura del possible la viabilitat de les organitzacions i el seu personal contractat.

En total, hem presentat 64 ERTO, que han afectat 958 treballadors i treballadores. Les entitats s’han mostrat molt satisfetes de la gestió i han felicitat l’àrea laboral de Suport Tercer Sector per l’esforç extra que han hagut d’assumir d’un dia per l’altre.

Com a àrea laboral, estem molt satisfetes d’haver pogut fer front a aquest volum de gestions tenint en compte les dificultats que plantejava la saturació de l’administració, cosa que feia quasi impossible el contacte amb ella, necessari en una situació nova i imprevista com aquesta. També estem molt satisfetes d’haver mantingut els serveis que prestàvem a la resta d’entitats sòcies del Club Suport amb el sobreesforç de les tècniques, que s’han multiplicat, donada la impossibilitat de preveure una situació com la que s’ha produït.

Consultes i una guia laboral sobre ERTO

A banda de la gestió d’ERTO, l’equip laboral de Suport Tercer Sector ha respost (i continua fent-ho) centenars de consultes vinculades a la situació laboral de moltes associacions, fundacions i cooperatives.

Davant l’augment de consultes relatives als ERTO, també hem elaborat una guia laboral sobre què podem fer si un treballador/a encara no ha cobrat l’atur per ERTO o no està d’acord amb la quantitat rebuda. Aquí podeu consultar i descarregar-vos la guia. És un document que ha de servir perquè les entitats puguin donar resposta als neguits dels seus treballadors/es.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai