Per donar suport a les entitats no lucratives en un moment tan delicat com l’actual, Suport Tercer Sector ha tramitat en només tres setmanes un total de 64 ERTO de manera gratuïta per a diverses associacions, fundacions i cooperatives no lucratives de Catalunya.

La decisió de no cobrar la gestió i tramitació dels ERTO a les entitats que ja rebien serveis laborals de Suport Tercer Sector l’hem pres davant les dificultats que pateixen actualment moltes entitats i amb l’objectiu d’ajudar el sector a recuperar-se de la crisi derivada del covid-19.

Esforç extra per evitar acomiadaments

Amb aquesta iniciativa estem ajudant a evitar acomiadaments per part de les associacions i fundacions i a mantenir en la mesura del possible la viabilitat de les organitzacions i el seu personal contractat.

En total, hem presentat 64 ERTO, que han afectat 958 treballadors i treballadores. Les entitats s’han mostrat molt satisfetes de la gestió i han felicitat l’àrea laboral de Suport Tercer Sector per l’esforç extra que han hagut d’assumir d’un dia per l’altre.

Com a àrea laboral, estem molt satisfetes d’haver pogut fer front a aquest volum de gestions tenint en compte les dificultats que plantejava la saturació de l’administració, cosa que feia quasi impossible el contacte amb ella, necessari en una situació nova i imprevista com aquesta. També estem molt satisfetes d’haver mantingut els serveis que prestàvem a la resta d’entitats sòcies del Club Suport amb el sobreesforç de les tècniques, que s’han multiplicat, donada la impossibilitat de preveure una situació com la que s’ha produït.

Consultes i una guia laboral sobre ERTO

A banda de la gestió d’ERTO, l’equip laboral de Suport Tercer Sector ha respost (i continua fent-ho) centenars de consultes vinculades a la situació laboral de moltes associacions, fundacions i cooperatives.

Davant l’augment de consultes relatives als ERTO, també hem elaborat una guia laboral sobre què podem fer si un treballador/a encara no ha cobrat l’atur per ERTO o no està d’acord amb la quantitat rebuda. Aquí podeu consultar i descarregar-vos la guia. És un document que ha de servir perquè les entitats puguin donar resposta als neguits dels seus treballadors/es.

close

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai