Suport Tercer Sector hem posat en marxa el projecte formatiu en igualtat de gènere per a entitats no lucratives ‘A les entitats, zero desigualtats’.

En aquesta formació parlem de lideratge des de la perspectiva de gènere. També elaborem informes d’autodiagnosi per a les associacions i fundacions que estan participant-hi. Analitzem la seva situació pel que fa a igualtat de gènere en l’àmbit laboral a partir d’una enquesta i de la realitat objectiva de cada associació.

“Aquest curs permet complir amb la normativa d’igualtat a entitats no obligades a tenir un pla d’igualtat. Tot i això, aquest no és ni ha de ser el principal objectiu. Com a entitats hem d’incorporar la perspectiva de gènere a les nostres formes de fer, al nostre dia a dia. Aquest ha de ser l’objectiu real”.

Eduardo Izquierdo

Responsable de l'àrea laboral, Suport Tercer Sector

El projecte també inclou una fase de formació i una última d’assessoraments personalitzats.

Eduardo Izquierdo, responsable de l’àrea laboral de Suport Tercer Sector, és l’expert en gènere que imparteix la formació. El projecte ha comptat amb el suport de l’Institut Català de les Dones.

Complir amb la normativa i la coherència

“Moltes vegades oblidem que tot i que la normativa no ens obliga a tenir un pla d’igualtat perquè no superem el límit de persones treballadores a la nostra entitat, sí que estem obligats a prendre mesures dirigides a evitar la discriminació laboral entre dones i homes, segons l’article 47 de la Llei d’Igualtat”.

“Aquest curs permet complir amb les mesures, perquè sensibilitza i  proposa solucions i eines per dotar la nostra organització d’una perspectiva de gènere. Per tant, m’atreviria a dir que ens ajuda a complir amb la normativa. Tot i això, aquest no és ni ha de ser el principal objectiu. Com a entitats hem d’incorporar la perspectiva de gènere a les nostres formes de fer, al nostre dia a dia. Aquest ha de ser l’objectiu real”.

Converses amb entitats referents

El projecte aprofita al màxim les possibilitats de les tecnologies. Per exemple, les persones participants tenen a l’abast petites càpsules de converses entre Eduardo Izquierdo i gent molt important en l’àmbit de la igualtat o en el sector com la Laia Grabulosa, presidenta de La Confederació; o la Mireia Mata, directora de la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat, o el Jordi Roman, responsable de Recursos Humans de Fundesplai. Aquests vídeos es van poder gravar gràcies a les noves tecnologies i enriquiran la formació amb diversitat de visions.

Properes edicions

De moment, hem organitzat dues edicions durant el 2020, que van omplir totes les places. De cara a la següent, tornarem a enviar el formulari d’inscripció a totes les entitats que reben el butlletí de Suport Tercer Sector. Així, més entitats podreu aprofitar l’oportunitat de formar-vos en gènere.

Si no heu pogut participar al projecte però us interessa tenir un pla d’igualtat o teniu consultes laborals sobre la matèria, escriviu-nos emplenant aquest formulari.

Amb el suport de l’Institut Català de les Dones

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai