La Generalitat ha aprovat una nova línia d’ajuts als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia de la Covid-19.

L’ajut consisteix en 2.000 euros per cada persona en situació d’ERTO activa en data 31 de gener de 2021. Es pot rebre fins a un màxim de 30.000 euros.

Cal destacar que l’ajut és compatible amb qualsevol altre ajut que s’estigui rebent.

Qui es pot beneficiar del nou ajut?

Totes aquelles entitats que tenien treballadors/es en ERTO actiu en data de 31 de gener de 2021 es poden veure beneficiades per la mesura.

A banda, el requisit principal és mantenir el mateix número de treballadors/es a 31 de desembre del 2021 respecte el 31 de desembre de l’any passat. Si s’incompleix, la subvenció es revocarà. És a dir, caldrà reintegrar la totalitat de la subvenció rebuda, més els interessos de demora corresponents.

En el cas de les fundacions, cal que aquestes tinguin els seus estatuts adaptats a la Llei 4/2008 del llibre tercer del Codi civil de Catalunya.

L’ajut es dirigeix a microempreses, petites entitats o empreses i cooperatives. Així, les entitats destinatàries han de tenir com a molt 50 treballadors/es en plantilla i 10 milions d’euros de volum de negoci anual com a màxim.

Queden exclosos com a beneficiaris d’aquestes bases els autònoms a títol individual i les empreses i entitats que es trobin participades en més d’un 50% per capital públic.

Pel fer el recompte dels empleats i empleades s’ha de tenir en compte el número total de treballadors/es independentment del tipus de jornada.

Termini per sol·licitar l’ajut

El termini per presentar sol·licituds va del 15 a les 12h fins al 22 de febrer, també a la mateixa hora. La sol·licitud només es pot fer online a través de la web de la Generalitat.

El tràmit l’ha de fer cada entitat interessada utilitzant els seus certificats digitals. Per tant, no és un tràmit que puguem fer des de Suport Tercer Sector en el nom de l’organització interessada.

Si necessiteu assessorament laboral, però, no dubteu a contactar-nos i us aconsellarem sobre com procedir.

Més informació

Per a més informació, podeu consultar la web del Canal Empresa de la Generalitat. Allà trobareu també la resolució que es va publicar al DOGC, un apartat de preguntes freqüents i l’enllaç per fer el tràmit online.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai