Amb l’entrada en vigor del Decret llei 1/2003, de 10 de gener, de mesures urgents en matèria d’incentius a la contractació laboral i millora de la protecció social de les persones artistes, s’ha incorporat un nou sistema d’estalvi (entre 1.320 i 3.300 euros per persona treballadora) a l’hora de pagar les quotes a la Seguretat Social.

No obstant això, per poder accedir a bonificacions com aquesta, s’ha inclòs un nou requisit: les entitats hauran d’haver registrat el pla d’igualtatal REGCON (en cas d’estar obligades per normativa).

Actualment, les entitats de més de cinquanta persones treballadores han de tenir pla d’igualtat. Aquelles que el tinguin i no l’hagin registrat, ho haurien de fer –sobretot si volen optar a ajudes com les que ofereix aquesta reforma.

Infraccions generalitzades

Aquest requisit arriba per impulsar tant la realització com el registre dels plans d’igualtat. Ara com ara, l’incompliment d’aquesta normativa és generalitzat, tot i suposar una falta greu.

El REGCON compta, de moment, amb més de 10.000 plans d’igualtat registrats (aproximadament). Pot ser que alguns d’ells siguin d’empreses o organitzacions que no estiguin obligades a fer-lo i l’hagin realitzat de manera voluntària. Malgrat això, en cas que aquests plans pertanyessin a entitats o empreses de més de cinquanta persones treballadores (les quals sí que estan obligades), només representarien un 33% del total de totes les que haurien de registrar-lo.

Així, les dades apunten que gairebé un 70% d’empreses o entitats no estan complint la normativa, motiu pel qual les multes de la Inspecció de Treball, fins a l’octubre del 2022, s’havien multiplicat per set respecte de les imposades al llarg de tot el 2021.

Des del Servei Laboral de Suport Tercer Sector acompanyem les entitats per complir la normativa en matèria d’igualtat.

Font: Xarxanet, equip de Suport Tercer Sector

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai