En relació a les imatges preses de persones (ja siguin fotografies o vídeos), el que s’ha de tenir en compte quan es prenen ja sigui gràfica o audiovisualment, és que els marcs legals que regulen la matèria són el de protecció de dades i el relatiu al dret a l’honor i a la pròpia imatge. En d’altres paraules, les imatges (foto o vídeo) en les que s’hi identifiqui una persona també constitueixen dades de caràcter personal i com a tals es troben sota l’empara de la normativa de protecció de dades (nou Reglament europeu de protecció de dades) així com subjectes a la normativa de dret a l’honor i la pròpia imatge.
Com a conseqüència d’això és un requisit indispensable per a poder captar i difondre imatges d’un individu comptar amb la seva autorització expressa (o la dels seus tutors legals), independentment de si aquest individu és un menor, una persona incapacitada o una persona major d’edat.

El correcte seria fer signar de conformitat un text pel qual s’ofereix el consentiment per a la captació i difusió d’imatges. En el cas dels menors, són els pares o tutors legals els qui donen aquest consentiment exprés i signat i en el cas dels majors d’edat és la mateixa persona.

close

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai