En relació a les imatges preses de persones (ja siguin fotografies o vídeos), el que s’ha de tenir en compte quan es prenen ja sigui gràfica o audiovisualment, és que els marcs legals que regulen la matèria són el de protecció de dades i el relatiu al dret a l’honor i a la pròpia imatge. En d’altres paraules, les imatges (foto o vídeo) en les que s’hi identifiqui una persona també constitueixen dades de caràcter personal i com a tals es troben sota l’empara de la normativa de protecció de dades (nou Reglament europeu de protecció de dades) així com subjectes a la normativa de dret a l’honor i la pròpia imatge.
Com a conseqüència d’això és un requisit indispensable per a poder captar i difondre imatges d’un individu comptar amb la seva autorització expressa (o la dels seus tutors legals), independentment de si aquest individu és un menor, una persona incapacitada o una persona major d’edat.

El correcte seria fer signar de conformitat un text pel qual s’ofereix el consentiment per a la captació i difusió d’imatges. En el cas dels menors, són els pares o tutors legals els qui donen aquest consentiment exprés i signat i en el cas dels majors d’edat és la mateixa persona.

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som una entitat sense ànim de lucre que treballa des de fa més de 45 anys a favor de l’educació i la felicitat dels nens i nenes, l’equitat, la inclusió social, la protecció de la naturalesa i el desenvolupament del Tercer Sector.

Suport Tercer Sector és el departament de Fundesplai dedicat a enfortir les entitats del Tercer Sector.