Canva és una eina de disseny gràfic amb versió gratuïta i en línia que permet a les persones usuàries crear una àmplia varietat de continguts visuals de manera senzilla i intuïtiva. Actualment, ofereix un ampli ventall de plantilles. La plataforma és ideal tant per a principiants com per a professionals del disseny, ja que no requereix coneixements tècnics avançats per produir dissenys atractius i d’alta qualitat.

Funcionament de Canva

  1. Registre i Accés: per començar a utilitzar Canva, primer cal registrar-se al lloc web o descarregar l’aplicació mòbil. Es pot crear un compte nou o iniciar sessió amb comptes de Google, Facebook o una adreça electrònica.
  2. Interfície d’usuari: és molt intuïtiva. Un cop dins, es presenta un panell de control on es poden veure els projectes recents, les plantilles disponibles i altres recursos.
  3. Plantilles i Eines: Canva ofereix milers de plantilles predissenyades per a diferents tipus de projectes: presentacions, cartells, targetes, infografies, publicacions per a xarxes socials, etc. A més, disposa d’eines d’edició com ara text, imatges, icones, gràfics i més, que es poden arrossegar i deixar anar fàcilment al llenç de la creativitat.
  4. Col·laboració: permet la col·laboració en temps real amb altres persones usuàries, facilitant el treball en equip. Es pot compartir un enllaç del projecte per permetre que altres companys editin o simplement visualitzin el disseny.
  5. Descàrrega i compartició: un cop completat el disseny, es pot descarregar en diversos formats (PNG, JPG, PDF, MP4 o GIF) o compartir directament a les xarxes socials o per correu electrònic.

Generar continguts per a xarxes socials

Selecció de Plantilles: Canva ofereix plantilles específiques per a diverses plataformes de xarxes socials com Instagram, Facebook, X i LinkedIn. Les plantilles estan dissenyades per complir amb les dimensions i els requisits específics de cada plataforma.

Personalització del Contingut: un cop seleccionada la plantilla adequada, es poden personalitzar els elements segons les necessitats. L’eina permet afegir imatges pròpies, canviar el text, modificar els colors i afegir elements gràfics. Canva també disposa d’una biblioteca d’imatges i icones lliures de drets que es poden utilitzar.

Creació de vídeos amb Canva

Plantilles de Vídeo: igual que amb les creativitats gràfiques, Canva ofereix plantilles de vídeo que es poden personalitzar. Les plantilles inclouen transicions, animacions i efectes predefinits que faciliten la creació de vídeos professionals.

Eines d’edició de vídeo: Canva disposa d’un editor de vídeo intuïtiu on es poden afegir i editar clips de vídeo, música, text i altres elements gràfics. Les eines permeten retallar clips, ajustar la durada, aplicar filtres i afegir efectes de transició.

Exportació i Compartició: un cop finalitzat el vídeo, es pot exportar en diferents resolucions segons les necessitats (fins a 1080p per a la majoria de les necessitats professionals). A més, es pot compartir directament des de Canva a plataformes com YouTube o xarxes socials o descarregar-lo per utilitzar-lo en web o en altres contexts.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai