Les entitats sense ànim de lucre sovint tenen la missió de sensibilitzar, educar i mobilitzar la societat sobre causes importants. Les infografies són una eina excel·lent per aconseguir aquests objectius, ja que permeten comunicar informació complexa de manera visual i accessible. Tot i tenir recursos limitats, és possible crear infografies atractives i impactants. A continuació, et presentem vuit consells per aconseguir-ho.

1. Clarifica el teu objectiu

Determina què vols aconseguir amb la teva infografia. Vols educar, sensibilitzar, captar fons o mobilitzar accions? Tenir un objectiu clar t’ajudarà a estructurar el teu contingut i disseny de manera efectiva.

2. Coneix el teu públic

Investiga a qui vols arribar amb la teva infografia. Adapta el contingut i el disseny a les necessitats, interessos i preferències del teu públic objectiu. Això augmentarà la rellevància i l’impacte del teu missatge.

3. Tria un tema rellevant i impactant

Selecciona un tema que sigui d’interès per al teu públic i que estigui alineat amb la missió de la teva entitat. Utilitza dades i històries que ressaltin la importància del tema i generin empatia i compromís.

4. Organitza la informació de manera lògica

Divideix la informació en seccions clares i coherents. Utilitza títols, subtítols i punts destacats per guiar l’usuari/a a través de la infografia de manera lògica i fàcil de seguir.

5. Utilitza recursos gràfics simples

Opta per un disseny net i senzill que eviti la sobrecàrrega visual. Utilitza gràfics, icones i il·lustracions per complementar el text i fer que la informació sigui més comprensible i atractiva.

6. Prioritza la llegibilitat

Tria fonts fàcils de llegir i utilitza una jerarquia tipogràfica clara per destacar la informació més important. Assegura’t que el text tingui un bon contrast amb el fons per millorar la llegibilitat.

7. Utilitza colors de manera estratègica

Selecciona una paleta de colors que reflecteixi la identitat visual de la teva entitat i que sigui atractiva per al teu públic. Utilitza els colors per destacar informació clau i crear un impacte visual positiu.

8. Involucra elements visuals d’alta qualitat

Si tens recursos limitats, aprofita bancs d’imatges gratuïts i eines de disseny en línia que ofereixen icones i gràfics de qualitat. Això t’ajudarà a mantenir un nivell professional en el teu disseny.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai