Per millorar la salut de la teva associació és bàsic una autoanàlisi prèvia. L’eina d’autodiagnosi permet avaluar l’estat de la gestió de la teva entitat d’una forma senzilla, àgil i personalitzada. Està dirigida a associacions, fundacions, cooperatives sense ànim de lucre, federacions i xarxes. L’objectiu és aconseguir una foto general de cada organització per després poder incorporar mesures o polítiques de millora.

Durant els dos últims mesos hem organitzat un seguit de jornades de presentació de l’eina d’autodiagnosi per a la millora de la gestió de les associacions i fundacions. Un total de 167 persones vinculades a entitats sense ànim de lucre de Madrid es van inscriure als seminaris de presentació del recurs.

En un futur, l’eina també es presentarà a Catalunya. Si vols assabentar-te de la data de llançament a Barcelona, subscriu-te butlletí de Suport Tercer Sector.

Per què cal utilitzar l’eina d’autodiagnosi?

L’eina d’autodiagnosi permet a tot tipus d’entitats treure conclusions sobre els punts forts i dèbils de la seva gestió. A través d’una sèrie de qüestionaris i un acompanyament personalitzat, l’entitat es pot avaluar en diferents àmbits:

  • Gestió de persones
  • Comptabilitat
  • Fiscalitat
  • Resultats i impacte
  • Igualtat de gènere
  • Tecnologies de la Informació i la Comunicació
  • Aspectes jurídics i legals

A més d’ajudar a diagnosticar cada entitat, aporta formació, ja que cada pregunta s’acompanya d’una breu informació sobre què cal fer o tenir a disposició per contestar-la bé.

Les conclusions extretes a partir dels qüestionaris es plasmen en uns informes finals que es generen de forma automàtica. Els informes de situació de l’entitat estan pensats per compartir-los amb la junta directiva, el patronat o altres òrgans de govern. Els informes ofereixen una visió general a manera de semàfor sobre com es troba l’entitat: en què ha de millorar i en què ja ho està fent molt bé.

A partir d’aquí, el projecte ofereix un assessorament en aprofundiment, formació especialitzada i cerca d’eines adaptades a l’activitat de cada associació o fundació.

L’eina d’autodiagnosi és un projecte de Gestión Tercer Sector que proposa enfortir les entitats, millorant la seva capacitació en matèria de gestió associativa. De moment, l’eina s’ha presentat a diversos punts de Madrid, amb la col·laboració de la Plataforma del Tercer Sector de la Comunidad de Madrid i el finançament de la Comunidad de Madrid.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai