Per millorar la salut de la teva associació és bàsic una autoanàlisi prèvia. L’eina d’autodiagnosi permet avaluar l’estat de la gestió de la teva entitat d’una forma senzilla, àgil i personalitzada. Està dirigida a associacions, fundacions, cooperatives sense ànim de lucre, federacions i xarxes. L’objectiu és aconseguir una foto general de cada organització per després poder incorporar mesures o polítiques de millora.

Durant els dos últims mesos hem organitzat un seguit de jornades de presentació de l’eina d’autodiagnosi per a la millora de la gestió de les associacions i fundacions. Un total de 167 persones vinculades a entitats sense ànim de lucre de Madrid es van inscriure als seminaris de presentació del recurs.

En un futur, l’eina també es presentarà a Catalunya. Si vols assabentar-te de la data de llançament a Barcelona, subscriu-te butlletí de Suport Tercer Sector.

Per què cal utilitzar l’eina d’autodiagnosi?

L’eina d’autodiagnosi permet a tot tipus d’entitats treure conclusions sobre els punts forts i dèbils de la seva gestió. A través d’una sèrie de qüestionaris i un acompanyament personalitzat, l’entitat es pot avaluar en diferents àmbits:

  • Gestió de persones
  • Comptabilitat
  • Fiscalitat
  • Resultats i impacte
  • Igualtat de gènere
  • Tecnologies de la Informació i la Comunicació
  • Aspectes jurídics i legals

A més d’ajudar a diagnosticar cada entitat, aporta formació, ja que cada pregunta s’acompanya d’una breu informació sobre què cal fer o tenir a disposició per contestar-la bé.

Les conclusions extretes a partir dels qüestionaris es plasmen en uns informes finals que es generen de forma automàtica. Els informes de situació de l’entitat estan pensats per compartir-los amb la junta directiva, el patronat o altres òrgans de govern. Els informes ofereixen una visió general a manera de semàfor sobre com es troba l’entitat: en què ha de millorar i en què ja ho està fent molt bé.

A partir d’aquí, el projecte ofereix un assessorament en aprofundiment, formació especialitzada i cerca d’eines adaptades a l’activitat de cada associació o fundació.

L’eina d’autodiagnosi és un projecte de Gestión Tercer Sector que proposa enfortir les entitats, millorant la seva capacitació en matèria de gestió associativa. De moment, l’eina s’ha presentat a diversos punts de Madrid, amb la col·laboració de la Plataforma del Tercer Sector de la Comunidad de Madrid i el finançament de la Comunidad de Madrid.

close

Ets d'una associació, fundació ó cooperació no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai