La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) torna a posar en marxa els serveis de Xarxanet d’assessorament jurídic i econòmic per a entitats. L’objectiu és que les organitzacions no lucratives tinguin l’opció de consultar, de forma individualitzada, qualsevol dubte referent a assumptes de caire jurídic i econòmic d’una manera professional i especialitzada en el dret del món associatiu.

Després d’uns mesos d’aturada, el servei s’ha reprès i està actiu des de l’1 de maig. Fa més de 15 anys que l’equip d’assessors i assessores de Suport Tercer Sector-Fundesplai gestionem el servei d’assessorament jurídic i econòmic impulsat per la Generalitat.

A més d’encarregar-nos de les consultes, Suport Tercer Sector també hem tornat a redactar continguts i recursos per als portals jurídic i econòmic de Xarxanet. Totes les publicacions serviran per millorar la gestió econòmica i jurídica de les organitzacions del Tercer Sector.

Assessorament jurídic

Pel que fa a l’àmbit jurídic, el servei pretén donar resposta a consultes sobre els tràmits de constitució i dissolució d’associacions i fundacions, la confecció i modificació d’estatuts, la protecció de dades personals o l’aplicació de la Llei de Transparència, entre d’altres qüestions.

També s’atendran dubtes relacionats amb el dret laboral, la documentació relativa al voluntariat, la declaració d’utilitat pública o les assegurances que necessiten les entitats.

Alhora, a través d’aquest servei es vol fer un especial esforç per ajudar les organitzacions en el coneixement, comprensió i compliment de les obligacions derivades de normatives recents que incideixen directament en la gestió associativa.

Les entitats poden fer arribar les seves consultes a través del formulari d’assessorament.

Assessorament econòmic

Pel que fa al servei econòmic, es podran resoldre dubtes de caire econòmic, comptable i fiscal, com la definició d’un pla comptable, el tractament dels donatius, la planificació de la tresoreria, els models tributaris a presentar o la regularització fiscal.

També es pretén donar suport a les entitats en el coneixement i compliment de les obligacions derivades dels canvis normatius, de les formes de relacionar-se amb les administracions públiques i dels terminis de liquidacions tributàries que incideixen en els aspectes econòmics de la gestió associativa i de fundacions, entre d’altres.

Les entitats poden fer arribar les seves consultes a través del formulari d’assessorament.

Ja que estàs per aquí....

En la situació actual, els infants i joves necessiten, més que mai, activitats de lleure educatiu amb els amics i amigues i a la natura.

A Fundesplai tenim la determinació de donar l'oportunitat a totes les nenes i nens de Catalunya de poder gaudir del lleure educatiu de qualitat a través del temps educatiu del migdia, les activitats extraescolars, les activitats als esplais, les excursions a la natura, les colònies escolars, els caps de setmana en família...

Ajuda'ns a fer-ho possible!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai