El pla d’igualtat és l’instrument que fan servir les entitats per promoure i assolir la igualtat real i efectiva de les persones i per eliminar els biaixos de gènere que poden resultar en desigualtats i discriminacions de les persones treballadores.
Si vols aconseguir que la teva organització sigui més igualitària i diversa contacta amb el servei gratuït de l’Oficina tècnica per a l’equitat de gènere i diversitat sexual.
QUÈ HAN DE FER LES ENTITATS ABANS DE DISSENYAR EL SEU PLA D’IGUALTAT?
- Convocar la constitució de la comissió negociadora del pla. La convocatòria ha d’anar dirigida tant al personal de l’entitat com a la representació legal de les persones treballadores.
- Constituir formalment la comissió. S’ha de redactar i signar l’acta de constitució per determinar les persones que hi formen part, les funcions principals i el règim de funcionament.
- Redactar una declaració dirigida a tot el personal de l’entitat, per exposar el seu compromís amb l’erradicació de les desigualtats i discriminacions de gènere iniciant l’elaboració del pla d’igualtat.
- Començar la diagnosi. La comissió recull tota la informació i documentació necessària per començar l’anàlisi completa de l’entitat. Consta de tres fases: l’autodiagnosi, la diagnosi qualitativa i la diagnosi quantitativa.
- Presentar l’informe de la diagnosi, queden recollides les principals conclusions de la diagnosi, amb els punts forts i els punts a millorar en matèria d’igualtat. Ha de ser aprovat per tota la comissió.
A partir d’aquest moment, ja es pot començar el disseny del pla d’igualtat que inclou la redacció, la negociació de les mesures a implementar i la planificació, així com la posterior implementació.
ALTRES CONTINGUTS RELACIONATS:
- La perspectiva de gènere als projectes i activitats de les entitats
- Tot el que cal saber sobre la comissió negociadora dels plans d’igualtat
- 7 consells per desconnectar de la feina
- Quines són les obligacions normatives en matèria d’igualtat de gènere que has de tenir present?
- Oficina tècnica per a l’equitat de gènere i la diversitat sexual
- 5 llibres per ser més igualitàries i diverses
Amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes: