El pla d’igualtat és l’instrument que fan servir les entitats per promoure i assolir la igualtat real i efectiva de les persones i per eliminar els biaixos de gènere que poden resultar en desigualtats i discriminacions de les persones treballadores.

Si vols aconseguir que la teva organització sigui més igualitària i diversa contacta amb el servei gratuït de l’Oficina tècnica per a l’equitat de gènere i diversitat sexual.

QUÈ HAN DE FER LES ENTITATS ABANS DE DISSENYAR EL SEU PLA D’IGUALTAT?

  1. Convocar la constitució de la comissió negociadora del pla. La convocatòria ha d’anar dirigida tant al personal de l’entitat com a la representació legal de les persones treballadores.
  2. Constituir formalment la comissió. S’ha de redactar i signar l’acta de constitució per determinar les persones que hi formen part, les funcions principals i el règim de funcionament.
  3. Redactar una declaració dirigida a tot el personal de l’entitat, per exposar el seu compromís amb l’erradicació de les desigualtats i discriminacions de gènere iniciant l’elaboració del pla d’igualtat.
  4. Començar la diagnosi. La comissió recull tota la informació i documentació necessària per començar l’anàlisi completa de l’entitat. Consta de tres fases: l’autodiagnosi, la diagnosi qualitativa i la diagnosi quantitativa.
  5. Presentar l’informe de la diagnosi, queden recollides les principals conclusions de la diagnosi, amb els punts forts i els punts a millorar en matèria d’igualtat. Ha de ser aprovat per tota la comissió.

A partir d’aquest moment, ja es pot començar el disseny del pla d’igualtat que inclou la redacció, la negociació de les mesures a implementar i la planificació, així com la posterior implementació.

Amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes:

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai