Com hem comunicat en diverses ocasions, totes les entitats han de disposar d’un protocol per fer front a l’assetjament sexual i/o per raó de sexe, segons el que disposa l’article 48 de la Llei 03/2007. No tenir-lo pot implicar fortes sancions econòmiques.

En aquesta línia, el Ministeri de Treball i Economia Social ha establert un registre, de moment voluntari, d’aquest tipus de protocol.

Si és voluntari, per què cal registrar el meu protocol?

  • Perquè el fet que estigui registrat cada cop és més demanat a concursos públics. En molts, fins i tot, és imprescindible.
  • Ja que cada vegada és més valorat a les concessions de subvencions i ajudes.
  • Perquè davant possibles reclamacions o situacions complexes amb denúncies per abús o assetjament serà demostrable l’existència prèvia del protocol.
  • Pel fet que consolida la nostra imatge com a entitat i el nostre compromís envers la no-violència i el no assetjament.
  • Perquè mostra la perspectiva de gènere a les polítiques de l’entitat.
  • Ja que no trigarà gaire a ser obligatori.

Per aquest motiu, des de Suport Tercer Sector us oferim un nou servei de registre de protocols per fer front a l’assetjament sexual i/o per raó de sexe a un preu de sortida temporal de 70 € (+IVA) per cada protocol registrat. Cal tenir en compte que a partir del gener de 2024 aquest preu passarà a ser de 120 € (+IVA).

Aquest preu no inclou la confecció del protocol, sinó només tot el procés de registre al REGCON, la confecció de les actes necessàries per realitzar-ho i el seguiment i assessorament de les esmenes (no la resolució d’aquestes) que hi puguin haver.

En cas que la teva entitat estigui interessada a registrar aquest protocol, contacta amb nosaltres. A més, si encara no tens protocol, nosaltres te’l confeccionem. Als últims 2 anys hem realitzat més de 100 protocols. Si tens contractada la gestió laboral amb nosaltres contacta amb la tècnica o tècnic qui tinguis assignada.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai