Per finançar el sistema públic que garanteix la protecció social de la ciutadania, tant les persones treballadores com les organitzacions cotitzen a la Seguretat Social. Les cotitzacions es calculen sobre la base d’un percentatge del salari brut de la persona treballadora i es distribueixen entre diferents conceptes, com ara la cobertura sanitària, les prestacions per incapacitat i les pensions de jubilació.

Amb la publicació de l’Ordre PJC/51/2024, de 29 de gener, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat Social, atur, protecció per cessament d’activitat, Fons de Garantia Salarial i formació professional per a l’exercici 2024 es modifiquen les bases i els tipis de cotització per aquest any.

Si necessites ajuda amb la gestió laboral de la teva organització, contacta amb nosaltres.

Bases de cotització a la Seguretat Social 2024

Les bases de cotització a la Seguretat Social defineixen els imports màxims i mínims sobre els quals es calculen les cotitzacions. Per a l’any 2024, tenint en compte que les bases mínimes es calculen segons l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), s’han establert les següents bases de cotització:

  • Base mínima de cotització: 1.323 euros mensuals.
  • Base màxima de cotització: 4.720,5 euros mensuals.

Aquestes bases s’apliquen a tots els règims generals de la Seguretat Social, cal tenir present que el grup 1 i el 2 tenen diferents bases mínimes de cotització. Així mateix, hi ha algunes excepcions per a règims especials com ara les treballadores autònomes o les artistes.

Tipus de cotització a la Seguretat Social 2024

Els tipus de cotització a la Seguretat Social estableixen els percentatges que s’apliquen sobre les bases de cotització per a obtenir les cotitzacions finals. Per a l’any 2024, s’han establert els següents:

Contingències Organitzacions Persones treballadores Total
Comuns 23,60% 4,70% 28,30%
Atur 5,5% 1,55% 7,05%
FOGASA 0,20% 0,20%
Formació 0,60% 0,10% 0,70%
Mecanisme d’Equitat Intergeneracional (MEI) 0,58% 0,12% 0,70%

 

Pel que fa a les hores extraordinàries, s’hauran de cotitzar com a cotització addicional, si són per força major, s’haurà d’aplicar un 14% que es farà càrrec l’entitat i del 2% la persona treballadora.

‘Aquí’ pots accedir a totes les taules de cotització. Si necessites ajuda contacta amb el nostre equip laboral.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai