Respecte a la PRL, tota empresa, entitat o fundació, encara que siguin sense afany de lucre, que tingui contractat personal ha d’acomplir amb la Llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals. Això es tradueix a efectes pràctics, que s’ha de contractar un Servei de PRL i acomplir amb el següent:

– Pla de Prevenció (Especialitats Seguretat + Higiene + Ergonomia + Vigilància de la Salut)
– Avaluació de riscos dels llocs de treball+ avaluació de riscos local
– Informació i Formació als treballadors en matèria de PRL.
– Vigilància de la Salut (oferiment inicial de reconeixements mèdics)
– Pla d’emergència.

L’ incompliment de tots o algun d’aquest punts pot comportar sancions econòmiques imposades per l’ Inspecció de Treball que van de 400 fins a 800.000 euros, segons la gravetat de l’ incompliment.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai