Des de l’1 de setembre les entitats sense Pla d’igualtat registrat (sempre que tinguin l’obligació) no es podran beneficiar de les bonificacions per a la contractació de personal, tal com estableix el Reial Decret Llei 1/2023 de mesures  urgent en matèria d’incentius a la contractació laboral i millora de la protecció social de les persones artistes. Cal recordar que tenen l’obligació de disposar d’un pla d’igualtat les entitats amb més de 50 persones treballadores en plantilla. En aquest cas, és pertinent tenir en compte que el document ha d’estar registrat (no només creat i aprovat).

La normativa també preveu que les entitats o empreses no puguin rebre bonificacions per a la contractació en cas que hagin estat inhabilitades per obtenir subvencions i ajuts públics i per gaudir de beneficis i incentius fiscals o de la Seguretat Social, o que no estiguin al dia de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

Per tant, disposar d’un pla d’igualtat és cabdal per poder obtenir ajuts que permetin incorporar nou personal a la plantilla. A més d’una obligació en matèria d’igualtat de gènere i prevenció de la discriminació que pot comportar multes, disposar-ne també ajuda les entitats a millorar la seva reputació i crear uns entorns de treball més igualitaris i ètics.

Des de Suport Tercer Sector oferim el Servei d’igualtat de gènere per confeccionar i gestionar el registre dels Plans d’igualtat. Contacta amb nosaltres!

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai