La Llei 7/2024, de 20 de desembre, estableix que els contractes de les persones entrenadores d’entitats esportives poden tenir una bonificació del 100% en la quota empresarial per contingències comunes de la Seguretat Social, si compleixen uns requisits. Si tens dubtes, pots contactar amb el nostre equip especialitzat en temes laborals. Si necessites ajuda amb la gestió laboral de la teva organització, contacta amb nosaltres.

 

En què consisteix la bonificació del 100%?

La normativa estableix que es bonifica totalment la quota empresarial per contingències comunes per als contractes de persones entrenadores i monitores esportives. Per tant, queda bonificat el 23,6% de la base de cotització. Cal tenir en compte que els conceptes següents no estan bonificats:

  • El 9,88% de la quota empresarial associada a altres conceptes.
  • El 6,47% de la cotització corresponent a la persona treballadora.

Per tant, l’organització esportiva s’haurà de fer càrrec de les cotitzacions següents:

  • 9,88% del salari brut si es pacta el salari brut.
  • 16,35% del salari brut si es pacta un salari net.

Condicions necessàries per accedir a la bonificació

Les organitzacions han de complir els requisits mínims següents per poder accedir a la bonificació:

  • Segons l’article 35 de la Disposició 26694 del BOE núm. 307 de 2024, en principi, només es poden acollir a les bonificacions les fundacions, clubs, associacions o organitzacions esportives sense ànim de lucre no professionals. A més, han d’estar declarades d’utilitat pública i exemptes de l’Impost de Societats en la seva activitat.
  • Les persones monitores han de dedicar-se a la formació, preparació o entrenament de menors de divuit anys.
  • Les esportistes entrenades no poden tenir una relació laboral amb l’organització com a professionals.

Altres consideracions

És important que les entitats esportives tinguin en compte que les bases de cotització poden canviar anualment, qüestió que afecta el cost real del contracte.

A més, cal tenir present que les persones voluntàries només poden rebre les despeses justificades, ja que el contrari es podria considerar salari i, per tant, una irregularitat amb la Seguretat Social que pot provocar sancions.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai